Varför villa alla reglera internet?

Jag läser på svd.se om att det finns ett lagförslag i USA som skulle ge presidenten makt att vid nödsituationer reglera/stänga ner intenet.

För det första ifrågasätter jag starkt varför man ska behöva göra detta och för det andra så blir jag så trött att man inte kan acceptera att internet är en del av våran vardag nu, en del av våran verklighet. Men då kan man ju hävda att det finns undantagstillstånd i den verkliga världen också som kan användas vid nödsituationer. Detta är förståss rätt, men genom att göra den jämförelsen så är man inte riktigt rättvis. Om att stänga av hela internet eller delar av internet det skulle då vara detsamma som att stänga av hela världen, det skulle bara bli mörkt liksom, eller om det skulle vara delar av världen. Så ett visst kvarter skulle vara drabbat av detta mörker.

Detta går inte och jag önskar att fler makthavare skulle börja försöka jobba med internet istället för som nu emot det. Du kommer aldrig komma framåt om du strävar bakåt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.