Spännande läge i EU

Nu är det toppmöte i Bryssel och EU:S stats- och regeringschefer är på plats för att handskas med framtidsfrågorna i unionen. För Sveriges del är det mycket under detta möte som grunden för arbetet under de kommande 6 månader som ordförandeland.
Den stora frågan som många talar om nu är vem som kommer att bli ordförande för kommissionen. Herr Barosso som är ordförande nu och som suttit i 5 år vill gärna fortsätta under ytterliggare fem år. Många tror att han också skulle få fortsätta om bara stats- och regeringscheferna fick bestämma, men man ska också enas med EU-parlamentet och bland parlamentarikerna finns det många som är tveksamma till Barosso.

Spännande blir det att få se vad som kommer ut av detta mötet och hur den nya kommissionen kommer att se ut. Bland annat kan man undra vem som kommer att bli kommissionär från Sverige, vi får se…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.