Israel verkar inte seriösa

Så har Benjamin Netanyahu sagt att Israel kan tänka sig en palestinsk stat och så långt så väl. Men sedan börjar han rabbla upp det ena vilkoret efter det andra. Däribland att den kommande palestinska staten ska vara demilitariserad och att Jerusalem ska vara Israels odelade huvudstad.

Ibland blir man trött på hur företrädare i denna konflikten uttalar sig. Om man skulle vara seriös med fredssträvningar och om man sätter fred och säkerhet först så förstår jag inte dessa uttalanden. För ärligt talat, finns det någon som tror att palestinierna kommer gå med på Israels krav? Det kan ju inte ens Netanyahu tro.
Det är beklagligt att han verkar sätta revirpinkande för fred och säkerhet för människorna.

Istället för att gå ut offentligt i en konfrontation med palestinierna så borde man öppet stödja tanken på en palestinks stat och vänta med krav och vilkor till förhandlingsbordet så man kan få en konstruktiv diskussion istället för dagens revirpinkande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.