Låt folket bestämma!

I en kommentar om EU-valet och det låga valdeltagandet säger socialdemokraternas Håkan Juholt från Kalmar att en lösning kanske skulle vara att inte ha något val alls utan låta riksdagen utse ledamöterna. På så sätt skulle valet bli ”100 procent demokratiskt förankrat i stället för för kanske 15-20 procent som valdeltagandet ligger på i vissa länder nu””.
Jag kan bara säga att jag blir mörkrädd för denna syn på val. För tydligen så tycker Juholt att svenska folket inte kan ges detta ansvar att utse dem som sitter i parlamentet.
För mig är det självklart att alla röstberättigade svenskar har varit med och tagit fram detta valresultat, även dem som valde att inte rösta har genom detta beslut påverkat resultatet. Resultatet vi fick i söndags var det resultat svenskarna valde oavsätt om man röstade eller inte.
Det blir ganska läskigt när politiker börjar lägga sig i och säga att folket röstar fel och att vi i riksdagen bättre kan sköta detta.

Jag hopps verkligen att detta inte är något som speglar den allmänna åsikten hos socialdemokraterna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.